Paylaş |
|
Tweet |
Dünya’nın en eski şehirlerinden biridir İstanbul. Birçok medeniyete ev sahipliği ve yüzyıllar boyunca da Dünya’nın en güçlü imparatorluklarına başkentlik yapmıştır. Son yıllarda yapılan arkeolojik kazılarda İstanbul’un tarihinin MÖ. 5500’lü yıllara kadar dayandığı ortaya çıkmıştır. İstanbul’da yaşayan ilk insan izlerine yine bu tarihlerde ulaşılmıştır. Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren 2 boğazdan birinin burada bulunması sebebiyle, İstanbul’un jeopolitik önemi oldukça yüksektir. Bu sebeple tarihte bölge üzerinde her zaman uzun süreli savaşlar ve anlaşmazlıklar yaşanmıştır. İstanbul isminin, yunanca “eis tin polin” tamlamasının Türkçeleştirilmesinden türediği varsayılmaktadır. Bu tamlama o tarihlerde Yunanca “şehir içi” veya “şehirde” anlamına gelmekteydi. 2 yüzyıla dayanan Ermeni kaynaklarında da şehrin ismi “Istanbol” ve “Istınbol” olarak geçtiğinden.
İstanbul kelimesinin Yunanca “eis tin polin” tamlamasından türediği varsayılabilir. Şehre yüzyıllar içerisinde Byzantion, Augusta Antonina, Nova Roma, Konstantinopolis, Kostantiniyye ve İslambol isimleri de verilmiştir. 1453’te Osmanlı Padişahlarından olan Fatih Sultan Mehmet tarafından feth edilen İstanbul, o dönemden beri Türklerin hâkimiyetinde olup, günümüzde Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip ilidir. 39 tane ilçesi bulunan İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri kuşkusuz Beşiktaş’tır. Beşiktaş ilçesi ismini, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Beşiktaş semtinden alır. İstanbul’un küçük ilçelerinden biri olmasına rağmendir. 2 adet boğaz köprüsünün geçiş güzergâhlarının burada olması sebebiyle günde yaklaşık 2 milyon kişi Beşiktaş’tan geçmektedir. Üniversite ve iş merkezlerinin bulunduğu canlı bir yerdir. Boğaziçi yamaçlarındaki doğa manzaraları ve muhteşem sahil hattıyla sizlere eğlenceli aynı zamanda da huzurlu bir gezinti sunar. Sahildeki çeşitli alanlarda insanlar köpeklerini gezdirmektedirler. O bölgeye yakın insanlar için Köpek eğitimi Beşiktaş sahilinde yapılır.
Köpeklerde Tuvalet Eğitimi
Tuvalet eğitimi iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılır. Eğer tuvalet eğitiminde başarılı olunmazsa ev içerisinde hoş olmayan manzaralarla karşılaşma olasılığı çok yüksektir. Bu durum zaman içerisinde küçük dostunuzdan soğumanıza hatta onu başka bir yere vermeye kadar varabilir. Bu eğitim evin içinde belli bir bölgeye odaklı olarak verilen eğitimdir ve köpeğinizin tuvaletini hep aynı yere yapmasını amaçlar. Bu eğitim yavruyken 3-6 aylık dönemler arasında verilebilir. Dış tuvalet eğitimi ise biraz daha farklıdır. Bu eğitime başlanmadan önce tüm aşılarını tam olması ve köpeğinizin en az 6 aylık olması gerekmektedir. Küçük ırklar ise daha kırılgan olduğundan soğuk havalarda dışarıya çıkarılmaları halinde hasta olma ihtimalleri yüksektir. İnsanların veya diğer hayvan türlerinin yemesinde sakınca olmayan çoğu gıda maddesi köpekler için tehlike yaratabilir.
Köpekleri verilmesi sakıncalı olan başlıca besinler şunlardır, Köpeklerde Beslenme hayvan kemikleri, çikolata, kahve, çay, kedi maması, bebek maması, hayvansal yağ parçaları, süt ve süt ürünleri, karaciğer, küflü ve bozuk gıdalar, çiğ yumurta, soğan sarımsak, çiğ balık, tuz, salam sosis. Listesini verdiğimiz bu gıdalardan köpeklerimizi uzak tutmamız gerekir. Ayrıca yavru ve erişkin köpek beslenmesi birbirlerinden farklı olaylardır. Ancak ikisi içinde geçerli olan kural ise yemeklerin her gün aynı zamanda verilmesi kuralıdır. Yeme sıklığı köpeklerin ırk, aktivite, metabolizma ve sahiplerini seçimlerine göre değişebilir ancak belirtildiği gibi mamalar he zaman aynı saat dilimlerinde verilmelidir.
Beslenme insanlar için ne kadar önemliyse köpekler içinde ok kadar önemlidir. Sağlıklı beslenmek ve bunun sonucu olarak başlarına gelebilecek çeşitli hastalıklardan korunmak onlarında hakkıdır. Küçük dostlarımızın vitamin ve mineral gereksinimlerini yeterli ölçüde karşıladığımız sürece uzun vadede sağlıklı olacaklar ve bu durum her iki taraf içinde mutluluk kaynağı olacaktır.