köpek eğitimi

Schnauzer Cinsi Köpeklerin Tarihçesi

Paylaş
 

Çok eski bir cins olan Schnauzer kısa sakal anlamına gelmektedir. Schnauzer cinsinin kökeni Orta Çağ olduğu bilinmektedir. Heykellerde ve duvarlarda çizimlerine rastlanmaktadır. Melez olan Schnauzer cinsi köpekler, 1900’lı yıllarda profesyonel fare avcısı ve bekçi köpeği olarak popülerleşmişti. Schnauzer cinsi köpekler Birinci Dünya Savaşı sırasında polis ve mektupçu olarak çalışmıştır. İkinci Dünya Savaşı sonrasında artık ev köpeği halini almıştır.

Schnauzer Cinsi Köpekler Kaç Türden Oluşmaktadır?

Schnauzer cinsinin üç farklı cinsi bulunmaktadır.

– En çok bilineni standart Schnauzer cinsidir. 43-49 cm olan ve dişleri kısadır. Gri ve siyah renkleri mevcuttur. Standart Schnauzer cinsi 13 yıl yaşamaktadır. Diğer türlerine göre daha az havlar.

– İri bir yapısı olan dev Schnauzer türü vardır. Bunlar ise 63-71 cm boyundadır. Koruma ve polis köpeği olarak bilinmektedir. Genellikle siyah renktedirler. Dev Schnauzer cinsi ise 12 yıl yaşamaktadır.

– Bir diğeri ise minyatür Schnauzer türü olan köpeklerdir. En popüler cinsten olan minyatür Schnauzer, güçlü bir yapıya sahiptir. Böcek avcılığı yapmak için yetiştirilmektedir. Küçük boyda olmalarına rağmen çok iyi bir şekilde koruma köpeği görevini yapmaktadır. Gri, siyah renkli olanı ve gümüş, siyah olanları bulunan minyatür Schnauzer cinsinin uzunluğu 31-36 cm olarak bilinmektedir. Minyatür Schnauzer cinsi köpekler 15 yıl yaşamaktadırlar.

Köpek Eğitimi Schnauzer İstanbul

Schnauzer cinsi köpeklerin yüksek kulakları, dikdörtgen şeklinde kafası ve derin bakışlı gözleri kişiye daha da ilgi çekici hale getirir. Karakter yapısında hevesli ve akıllı bir tür köpek olduğu görülmektedir. Eğlenceli ve cesurdurlar. Arkadaş canlısı köpeklerdir. Schnauzer cinsinin koruyucu yapısı ve vefalı olması ise bir bekçi köpeği olduğunun ispatıdır.

Schnauzer köpek eğitimi aşamasında patronun hangi kişi olduğunu bu cins köpeklere hissettirmek gerekmektedir .Schnauzer köpek eğitimi çok zor değildir. Schnauzer cinsi hiper aktif, canlı ve gelişime açık türden bir köpektir. Meraklı olan Schnauzer cinsi köpekler, bazı zamanlarda insan gibi düşünebilmektedir. Schnauzer cinsi köpekler çok hızlı öğrenme yeteneğine sahiptirler. Fakat inatçı oldukları için eğitim aşamasında fazla ısrarcı olmamak gerekmektedir. Düzenli bir ortamda ve sabırlı bir eğitime olumlu cevap veren Schnauzer cinsi köpekler birçok şeyi aynı anda yapmak istemektedir. Bu tür köpeklerin sıkılmamaları için değişik aktiviteler yapması gerekecektir. Eğer ilgi görmezler ise çok huysuz bir köpeğe dönüşebilmektedir. Top ile oynama, ormanda koşu yapma ve yüzme gibi aktiviteler Schnauzer cinsi köpekler için eğlenceli aktivitelerdendir.

Köpek Eğitiminde İlk Olarak Öğretilmesi Gereken Komutlar

 

– Köpek eğitiminde ilk kural köpeğin istenenlerin strese girmeden anlamasını sağlamaktır. Bu yüzden köpeğin sahibi ile karşılıklı uyum içerisinde olmasını hedeflemektedir.

– Eğitim yöntemlerinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hatalı uygulanmasında sorunların fazlalaşarak alışkanlık haline gelmesine yol açmaktadır.

– Köpeğin diğer ortamlara karşı olan ilgisini ayırıp sadece eğitmenine olan ilgisine odaklanmasını sağlamalıdır. Köpeğin ilgisini sahibine çektikten sonra ilk öğretilecek olan komut “dikkat” komutudur. Bu komutu tam anlamıyla yaptıktan sonra diğer komutların hemen başlanılması gerekir. Diğer komutlar dikkat komutuna göre daha kolay ve anlaşılır bir şekilde başarı ile sonuçlanır.

– Diğer öğrenilmesi gereken komutlar ise hayır komutu ve aferin komutudur. Köpek istenilmeyen bir şey yaptığında engellenebilmesi için hayır komutunu kullanmak gerekmektedir. Aferin kelimesini kullanırken dikkat edilmesi gereken unsur köpeğin eğitimini tamamladıktan sonra söylenmesidir. Erken söylenen bir komut köpeğinize heyecan verir ve yanlış yapmasına neden olur.

köpek eğitimi
Bu yazı 339 kere okundu.
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

REKLAM

Köpek Eğitimi

köpek eğitimi köpek pansiyonu