Unkapanı Köpek Eğitimi
Her köpek farklı bir karaktere sahiptir. Bu nedenle de eğitimleri değişiklik göstermektedir. Bir alman kuru ile golden cinsi köpeğin eğitimi bir olamaz. Biri koruma eğitimi alırken diğeri normal köpek eğitim alır. Sonuç olarak eğitimi köpeğin geliştireceği özellik üzerine alması en doğrusudur. Buna göre köpeğin alacağı eğitim, süresi, şekli değişkenlik gösterir. Bazı eğitimler köpek sahibi tarafından kolaylıkla veriliyor olsa da bazı eğitimler için bir eğitmen şarttır. Uysal köpeklere göre saldırgan köpeklerin eğitimi daha uzun sürer. Davranış bozukluğu durumlarında alınacak eğitimler daha zorlayıcı ve sabır gerektiren eğitimler olur. En başta köpeğe verilmesi gereken eğitim itaat eğitim olmalıdır. İtaat eğitimini başarı ile tamamlayan her köpek, sonraki eğitimleri kolaylıkla aşacaktır. Eğitmeninin komutlarına göre hareket etmeye başlayan köpek eğitmenin istediği yönde hareket edecektir.
İstanbul Unkapanı Köpek Eğitimi uzmanları köpek eğitimi konusunda insanlara yardımcı olmaktadır. Köpeğin ilk 6 ayı yavruluk dönemi olarak isimlendirilir. Sonraki dönemde eğitime başlaması gerekir. Yavrulukta eğitime başlayan köpeklerde eğitime karşı istek ve olumlu cevaplar daha hızlı alınır. Bunun sebebi daha toy olan köpek ne tarafa istenirse o tarafa yönelecektir. Bu sayede yavruluktan eğitime başlanan köpeklerde tam başarı elde edilir. 6 ayından küçük köpeklere eğitim verilmesi doğru değildir. Henüz kendi başına hareket etmeyi bilmeyen köpeğe eğitim vermek saçma olacaktır.
İtaat eğitimleri, tuvalet eğitim, ileri itaat eğitimi gibi eğitimler her cins ve ırk köpeğe verilmesi gereken eğitimlerdir. Temel itaat eğitiminin bir sonraki parçası olan ileri itaat eğitimi köpeğin temel bilgilerinin pekişmesine ve özgür bir şekilde eğitimini tamamlamasına sebep olur. Bu da itaatin tam anlamıyla gerçekleşeceği anlamına gelir. İleri itaat dönemine gelebilen köpeklere verilen eğitimde köpek tasmasız bir şekilde eğitmenin verdiği komutları uygular ve başarılı olur. Bu sayede köpeğin kendi isteğiyle cevap verdiği belirlenir ve eğitim sonuçlanır. İtaat eğitimi sonucunda eğitmenine itaat etmeyi öğrenen köpek sahibine itaat etmeye başlayacaktır.
İş eğitim alanları da köpeğin cinsine ve yaşına göre değişkenlik gösterir. Bu eğitimler en zorlayıcı eğitimlerdir. Köpeğin uyku düzeni ve yediği mama bile çok önemli yer kaplar. Mama saatleri ve uyku saatlerine göre eğitim zamanı düzenlenir. İstenilen iş için eğitim alan köpekler eğitimin bitmesinin ardından iş başı yapabilirler. Bazı özel eğitimlerden koruma eğitimi, arama kurtarma eğitim, muhafız eğitimi gibi eğitimler uzun zamanlara yayılarak köpeği sıkmadan verilir. Her iş için eğitim süreci ve metotları farklı olurken eğitimcinin köpeğe disiplinli bir şekilde yaklaşımı da büyük önem taşır. İş alanında eğitilecek olan köpekler kendi cinsleri ve ırkları açısından gruplar halinde eğitim görürler. İleri ki aşamalarda bire bir yapılan bu eğitimler sonucu köpek artık işine hazır bir hal alır. Eğitim süresince köpekler için özel mamalar ikram edilir. Sonrasında köpeğe işine uygun koku alma özelliği kandırma eğitimi, saldırma ve yakalama, emre tam anlamıyla itaat eğitimi gibi eğitimler verilir. Bu eğitimlerin verileceği köpeklerin güçlü ve saldırgan karakterli köpekler olması gerekir. Saldırgan karakterli köpeklerin eğitimlerinin profesyonel eğitimciler tarafından tam anlamıyla verilmesi başarı sağlayacaktır. Aksi takdirde bu köpekler baş edilmez bir hal alarak etrafa zarar vermeye başlayabilir.
Ev köpeklerine verilecek eğitimler sonucunda köpekler aile yaşantısında artık aileden bir birey konumuna yerleşirler. Ev köpeklerinin özellikle diğer evcil hayvanlar ve çocuklar ile olan ilişkileri tam anlamıyla rayına oturtulmalı ve iyi geçinmeleri sağlanmalıdır. Aile yaşantısına uygun olarak eğitim verilen köpekler hoşgörülü ve dostane tavırlar sergileyen bir köpek haline gelir.